Sperlágh József emlékfutás

Több mint 100 résztvevője volt az idei, 19. Sperlágh József emlékfutásnak. Az Egri Atlétikáért Alapítvány versenyén most is nyolc kategóriában álltak rajthoz gyerekek és felnőttek az Érsekkertben kijelölt pályán.

Bemelegítés nélkül nincs futás. Ez nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek esetében is így van. Az Egri Atlétikáért Alapítvány 19 éve mindig ilyenkor, szeptember közepén rendezi a Sperlágh József emlékfutást, amelyen nyolc kategóriában, óvodásoktól az iskolásokon át a felnőttekig indulhatnak a résztvevők.
Több mint százan neveztek. Az óvodák közül a legtöbben, 24-en az egri Farkasvölgyiből érkeztek, de például ebben a kategóriában egy ostorosi kislány nyert. Az általános iskoláknál az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola képviseltette magát a legtöbb gyerekkel, még úgy is, hogy többen a felsősök közül ugyanekkor duatlon versenyen vettek részt. A középiskoláknál az Gárdonyiból érkezett a legtöbb nevezés. Az első három helyezettet minden kategóriában éremmel, külön kis ajándékokkal díjazták.