Felmérés a pólósoknál

A felkészülési időszak közepén állapotfelmérést tartottak a férfi pólósoknál. Az új műszer segítségével kapott adatoknak köszönhetően biztonságosabbá tehető az élsportolók terhelése.

Dabrowski Norbert és Szivós Márton értékeli utóbbi artériás eredményeit, ami több mint biztató, hiszen Szivós esetében megállították, hogy olyan az artériája, mint egy 15 éves gyereké. A többiek is sorra kerültek. A felkészülésnek ebben az időszakában ez a rögtönzött állapotfelmérés sokat segíthet az edzőknek a terhelhetőséget illetően. Habis László polgármester közbenjárására érkezett a klubhoz dr. Illyés Miklós kardiológus, aki a maga által fejlesztett műszereivel, ami olyan, mint egy vérnyomásmérő, sokféle adatot képes mérni. Mint elmondták, az adatok ismeretében biztonságosabbá tudják tenni az élsportolók terhelését.
Az egészségügyi háttér biztosítása az Egri Vízilabda Klubnál évek óta a legjobbak közé tartozik a sportágban. Ahogy Bárány Attila, a klub ügyvezetője fogalmazott, nem egyszer apróságokon múlik a siker. A játékosok szezon közbeni terhelhetősége egy ilyen komplex vizsgálattal még jobban nyomon követhető. Bár ez most egy egyszeri alkalom volt, remélik, hosszabb távú kapcsolat alakul ki a jövőben.
A vízilabdásokat megelőzően több élvonalbeli labdarúgó csapatnál már volt ilyen állapotfelmérés.