A hétvége a civileké

Több mint száz civil szervezet részvételével rendezik meg hétvégén Eger Ünnepét. A szervezők a civil szervezetek bemutatkozása, valamint a kulturális és sportprogramok mellett a család nemzetközi évére és a megújuló belváros értékeire is felhívják a figyelmet-hangzott el a program sajtótájékoztatóján.

Több mint száz civil szervezet mutatkozik be szeptember 19-e és 21-e között Eger Ünnepén. A civilek programjai mellett két fő témára helyezik a hangsúlyt a szervezők: a család nemzetközi éve alkalmából sok családi és gyerekprogramot kínálnak az Érsekkertben, de bemutatják a megújuló belváros értékeit is, a belváros és a vár rekonstrukciója során feltárt leleteket.
A civilek háromnapos fesztiválja az egri önkormányzat támogatásával, a civil szervezetek összefogásával valósul meg. Habis László polgármester úgy fogalmazott: ez az összefogás országos tekintetben is példaértékű. A város fontosnak tartja, hogy támogassa a civil szervezeteket, melyek Eger értékeit mutatják meg.
A kulturális és sportprogramok mellett idén is megrendezik a Nemzetközi Cukorbeteg Találkozót huszonöt egyesület képviselőinek részvételével a Bartakovics Béla Közösségi Házban, a program zárásaként az Egri Szimfonikus Zenekar ad koncertet. Vasárnap Barokk Futóparádé indul az Érsekkertből, a fesztivált pedig ünnepi koncert zárja a Bazilikában. A részletes programokról a rendezvény honlapján tájékozódhatnak.