Aszfaltozásra várva

A Menház utca aszfaltozására várnak az itt élők, a csapadékvízelvezetés már megtörtént, a szilárd útburkolat azonban még várat magára – hívta fel a figyelmet a problémára Tóth István jobbikos önkormányzati képviselő. Tudomása szerint a lakók korábban már kaptak ígéretet az aszfaltozás megkezdésére, most azonban – mint mondta – úgy tűnik, a közeljövőben mégsem fog megvalósulni.

Gödrök és csapadék esetén mélyebb pocsolyák nehezítik a közlekedést a Menház utcában, a kavicsos, rossz minőségű út már megérett az aszfaltozásra – mutatja Tóth István jobbikos önkormányzati képviselő. Mint mondja, régóta figyelemmel kíséri már az itt élők szélmalomharcát. Eddig a csapadékvíz-elvezetést sikerült megoldani, de a korábbi ígéretek ellenére aszfaltburkolat még nem került a szakaszra. E mellett a szennyvízelvezetés is probléma az utcában a képviselő szerint.
A 13-14 éve épült házsor lakói a politikus szerint levélben kérték a Városüzemeltetési Irodától a probléma orvoslását, a válasz azonban nem nyújtott megnyugtató, rövid távú megoldást az itt élőknek. Tóth István szerint az erre fordítható összeget az Erzsébet-völgy aszfaltozására fordította az önkormányzat 2014-ben. Véleménye szerint érthetetlen, hogy miért egy külterületi utat részesített előnyben a döntés.

Megvan a pénz a Menház utca fejlesztésére – áll az önkormányzat reagálásában. A médiareferens azt írja: az Erzsébet-völgy aszfaltozását az önkormányzat egy teljesen más, a külterületi utak felújítására fordítható keretből végezte el. A Menház utcában az út- és szennyvíz-közmű építésre az önkormányzat elkészítette a terveket, a szükséges 20 millió Ft-os összeg rendelkezésre áll a városi költségvetésben. A Menház utcában tervezett közmű és út átvezet egy magántulajdonban álló részen is. Ezt a beruházás elvégzéséhez az önkormányzatnak meg kell vásárolnia, a tulajdonos vállalkozás azonban felszámolás alatt áll. A fedezet ehhez a vásárláshoz is rendelkezésre áll. Hamarosan elkészülnek a szükséges szakértői vélemények és az értékbecslés – olvasható a közleményben.