„Add a kezed, mert együtt kerek a világ”

Alkotóműhely, ügyességi játékok, zenés, táncos műsor. Többek között ezekkel a programokkal várta az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Egyesülete a közvélemény-formáló napjára érkezőket. A programok során az érdeklődők betekinthettek fogyatékos társaik életébe. A színpadi műsoron ép és sérült fellépők váltották egymást. Emellett kiállítás is nyílt, ahol az egri fogyatékosokat ellátó intézményekből beérkező munkákat mutatták be.

St. Martin koncertjével kezdődött az Add a kezed, mert együtt kerek a világ című közvélemény-formáló nap a Márai Központban. Az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Egyesülete közel 25 éve szervez az értelmi fogyatékosoknak kulturális programokat. Az egész napos színpadi műsoron ép és sérült fellépők váltották egymást.
A programok során az érdeklődők betekinthettek fogyatékos társaik életébe, akik a fellépéseken kibontakoztathatták tehetségüket.
A rendezvényre látogatók vércukormérésen és HCV-szűrésen is részt vehettek, a fiatalabbakat pedig kézműves foglalkozással várták a civil szervezetek. Az amatőr és profi művészeti csoportok műsora mellett kiállítás is nyílt, ahol fogyatékosok munkáit tekinthették meg az érdeklődők.