Térfigyelő kamera a Nemzedékek terén

21 és fél millió forintot költ a város térfigyelő kamerákra; várhatóan a külterületek is kapnak mobil térfigyelőket, hogy a zártkerti ingatlanok is biztonságban legyenek – ezt jelentette be Habis László polgármester. Jelenleg 19 kamera működik a városban. Ezeket a városi képviselők és a rendőrség javaslatai alapján helyezték el.

A közbiztonság megőrzése össztársadalmi feladat; a rendőrség mellett az önkormányzat is kiveszi a részét belőle – mondta Habis László polgármester. 21,5 millió forintot fordítanak térfigyelő kamerákra, a legújabb a Nemzedékeke tere biztonságán őrködik. A polgármester kiemelte: extra minőségű kamerákat raknak ki, ezek éjjellátók, alkalmasak az elkövetők azonosítására. A Felsővárosban már működik a körzeti megbízotti iroda, fejlesztik a közvilágítást is. A közbiztonság nem csak objektív módon mérhető, Habis László fontosnak tartja a szubjektív biztonságérzetet is. Úgy fogalmazott: azon dolgoznak, hogy az egriek biztonságban érezzék magukat.
Az új kamera figyeli az egész teret, a tér közepén álló szobrot. Rostás Bea Piros szobrász azt mondja: a kamera helyette is nézi a Generációkat, ő holnap ugyanis utazik Kínába.
Egy-egy térfigyelő kamera összköltsége felszereléssel együtt megközelíti az egymillió forintot. A szeptember végi közgyűlésen rendeletmódosításra készül az önkormányzat. A külterületi utakat is szeretnék ugyanis mobil, mozgásérzékelős kamerákkal figyelni, hogy azonosítani tudják például azokat, akik feltörik vagy kirabolják a zártkerti ingatlanokat, kiviszik a határba a hulladékot.