Aszfaltozzák a Malom utcát

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 30 milliós beruházással újítja fel a Malom utcát Egerben. A régi, töredezett aszfalt eltávolítását már elkezdték a szakemberek, a hónap második felére új burkolat kerül az utcára és a buszöblökre, valamint megoldódik a csapadékelvezetés.

Napok óta dolgoznak a munkagépek a Malom utcában, ahol a közútkezelő mintegy 30 millió forintos beruházással hozza rendbe az útburkolatot. Eger egyik legforgalmasabb, állami fenntartásban lévő utcája ez. A régi burkolat több helyen megsüllyedt, töredezett, a csapadékot pedig nem vezették el a csatornák, így az autók felcsapta víz folyamatosan rongálta a környező épületek falát, kerítését. Az utcában lévő buszöblöket és a csapdékcsatornákat az önkormányzat hozza rendbe, a Heves Megyei Vízmű Zrt. pedig még a nyáron felújította az ott futó vízvezetékeket. Az útburkolat cseréjét a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját gépeivel, munkásaival végzi, nem vontak be külső kivitelezőt.

A munkákkal várhatóan szeptember végére készülnek el. Az új aszfalt nagyobb teherbírású lesz, így a Malom utcai épületeket kevésbé terheli majd a járművek okozta rezgés, és csökkenni fog a forgalom zaja is.