Jövő héten: Eger Ünnepe

A szeptember 19-e és 21-e között zajló Eger Ünnepe programjainak bemutatása volt a legfőbb téma az Egri Civil Kerekasztal ülésén. Az idei ünnepen több mint száz civil szervezet mutatkozik majd be. A főbb helyszín az Érsekkert és a Bartakovics Béla Közösségi Ház lesz.

Gál Sándor, az Egri Civil Kerekasztal tagja tartott előadást elsőként a civil szervezetek ülésén a felnémeti szekció hálózati együttműködéséről, majd napirendre került a jövő hét végén zajló Eger Ünnepe programjának bemutatása. A szervezőbizottság három hónapja dolgozik a programok összeállításán, az elkészült programfüzetet hétfőtől juttatják el a közönséghez. Jakabné Jakab Katalin soros elnök elmondta: több mint száz civil szervezet vesz részt a háromnapos fesztiválon, mely az egri önkormányzat támogatásával, és a civil szervezetek összefogásával valósul meg. Pénteken kerékpáros ügyességi versennyel indul a rendezvény. Két fő témája is lesz a rendezvénynek: a család nemzetközi éve alkalmából sok családi és gyerekprogramot kínálnak az Érsekkertben, de bemutatják a megújuló belváros értékeit is, meg lehet tekinteni például a belváros és a vár rekonstrukciója során feltárt leleteket.
Az Érsekkertben a civil szervezetek bemutatják szolgáltatásaikat, de lesz főzőverseny és egészségügyi szűrés is. A Bartakovics Béla Közösségi Házban rendezik meg a Nemzetközi Cukorbeteg Találkozót, a program zárásaként az Egri Szimfonikus Zenekar ad koncertet. Vasárnap Barokk Futóparádé indul az Érsekkertből, a fesztivált pedig ünnepi koncert zárja a Bazilikában.