Kórházfejlesztés

Ünnepélyes alapkőletétellel hivatalosan is elindult a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet hatmilliárdos fejlesztése. Háromszintes épületszárnyat kap az intézmény, korszerű berendezésekkel. Jövő év végétől fogadhatják a betegeket az új tömbbe költöző osztályok.

öbb mint 6 milliárd forintos uniós és kormányzati támogatásból újul meg az egri kórház. A beruházással egy háromszintes új részleg épül, ahová modern műszerek, a korszerű betegellátáshoz szükséges berendezések kerülnek.

Az ünnepélyes alapkőletételen dr. Fűtő László kórházigazgató kiemelte, hogy Egerben 1727-től folyamatos a betegellátás. Habis László polgármester azt mondta, a beruházás a környékbeli lakosok életminőségét jelentősen javítja majd. Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke szerint az elindult fejlesztéshez nehéz út vezetett, sok beteg elpártolt az egri intézménytől, így a kórháznak a jövőben vissza kell szereznie az emberek bizalmát.

Az udvaron lévő Markhot-szobor lábánál rakták le az új épülettömb alapkövét, amibe egy időkapszulát is elhelyeztek. A kórházi dolgozók névsora, a beruházás támogatói szerződése és az intézmény alapításának bronz emlékplakettje is helyet kapott a fém tárolóban.
Az alapkőletétellel párhuzamosan javában folyt a munka a kivitelezőnek átadott építési területen. A régi ebédlő bontását már elkezdték, ide épül majd az új épületszárny. Itt kap helyet például a Csecsemő- és Gyermekosztály, a Központi Intenzív osztály, de ide költözik majd a Sürgősségi osztály is.

A beruházás része technológiai fejlesztés is, korszerű berendezéseket, eszközöket vásárolnak. A Radiológiai osztály elavult gépei helyett modern CT- és röntgenberendezések lesznek. Az új kórházi tömb 2015. november végétől várja majd a betegeket.