SzeptEmber Feszt

Eger is vendége volt annak a gasztronómiai, kulturális fesztiválnak, melyet a hétvégén rendeztek Budapesten, a Népligetben. A SzeptEmber Feszten a Magyar Dal Fővárosainak zenészei is felléptek, a záróesten Herczeg Flóra képviselte Egert.

Különböző műfajú zenéket játszó magyar zenekarok léptek fel a budapesti SzeptemberFeszten, a népligeti gasztronómiai és kulturális fesztiválon. A programon Presser Gábor meghívására részt vettek a magyar dal fővárosának képviselői is. Eger elsőként, 2010-ben lett a Magyar Dal Fővárosa.
Nyíregyháza a következő évben nyerte el a címet, dr. Kovács Ferenc, a város polgármestere úgy fogalmazott: abban az évben különleges programmal készültek a Magyar Dal Napjára, száz zenekar lépett fel tizenhárom helyszínen, a fő téren pedig egy magyar dalt énekelt együtt a közönség.
A hétvégi SzeptemberFeszten az egri zenészek közül Herczeg Flóra és a Például igen képviselte a várost. Herczeg Flóra a Magyar Dal Napja kapcsán úgy fogalmazott: nagyon fontosnak tartja, hogy megszületett egy olyan kezdeményezés, mely teret ad a magyar zenészeknek.
A fesztivál zárásaként átadták a magyar zene stafétabotját az idei Magyar Dal Főváros címmel kitüntetett település, Hévíz képviselőjének. A Magyar Dal Napja idén szeptember 14-én lesz, Egerben a Márai Látogatóközpont ad otthont a rendezvénynek.