Összegyűltek az ajánlások, kisorsolták a sorrendet

Egerben összesen 5 polgármesterjelölt és 62 képviselőjelölt adta le ajánlószelvényeit a Helyi Választási Irodában hétfőig. A legtöbb induló, összesen 7, Felnémeten, a 12-es választókerületben van. A Választási Bizottság hétfőn kisorolta a jelöltek szavazólapokon való sorrendjét.

Hétfőn lehetett utoljára leadni az ajánlásokat az októberi önkormányzati választáson induló képviselőjelölteknek. Eger 12 választókerületében összesen 62 jelölt indul. A legtöbben a Felnémeti lakosok szimpátiájáért versengenek, ott a Fidesz-KDNP, a Jobbik, a Szociáldemokraták és az LMP jelöltjei mellett két független képviselőjelölt is indul.

A Helyi Választási Bizottság hétfőn sorsolással döntötte el, milyen sorrendben szerepeljenek a jelöltek a szavazólapokon. A polgármesteri székért öten versengenek. A szavazólapon dr. Csarnó Ákos, az LMP jelöltjének neve áll majd az első helyen, őt követi dr. Nyíri Iván függetlenként, majd Mirkóczki Ádám, a Jobbik, dr. Szalóczi Géza, a DK-Együtt-MSZP, Habis László pedig a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjeként.

Októberben a 62 képviselőjelöltből 12-en jutnak a közgyűlésbe a választókerületek lakosainak szavazata alapján, kompenzációs listáról pedig további 5 képviselő kap helyet a testületben.

Hétfőig gyűjthették a támogató aláírásokat a nemzetiségi választások jelöltjei is. Egerben görög, lengyel, német, ruszin és roma jelöltekre szavazhatnak a nemzetiségi névjegyzékben szereplő lakosok. A választópolgárok szeptember 26-ig vetethetik fel magukat a nemzetiségi névjegyzékbe a Helyi Választási Irodában.