IV. Felnémeti Lecsófőző Fesztivál

18 csapat versengett az idei IV. Felnémeti Lecsófőző Fesztiválon. Kolbászos, cukkinis, tojásos és báránylecsót is kóstolhattak a résztvevők. A kétnapos fesztiválon országos rekord is született, Magyarország legnagyobb tányérját készítették el a lecsó és a felnémetiek tiszteletére.

Felvonulással kezdődött a IV. Felnémeti Lecsófőző Fesztivál, melyen 18 csapat indult. A megnyitón Dósa Tibor Magyarország Királyi főszakácsa és a két napos program főszervezője kiemelte, ez az idei a legek fesztiválja.
Az országos rekord, Magyarország legnagyobb fatányérja lett, amit a helyi nyugdíjas asztalos Eged József és a szintén felnémeti Jeles Teréz természetfestő készített. A tányér 168 cm átmérőjű és 178 szelet fenyőfából készült.
Sokféle lecsót kóstolhattak a felnémetiek és az érdeklődők is egyaránt az elmúlt hétvégén. Készült kolbászos, cukkinis, tojásos és báránylecsó is. A Felnémetyi Lecsósokk csapata, fokhagymás bodagban tálalt csípős lecsót készített vargányagombával és aszalt szilvával.
A zsűri több részből állt, volt társadalmi és szakmai zsűri is, akik értékelhették a csapatokat. A szakmai részt a Somogy megyéből érkezett királyi főszakácsok alkották.
A lecsók kóstolása mellett véradásra is volt lehetőségük a bátrabbaknak, a vöröskereszt munkatársainál. A IV. Felnémeti Lecsófőző Fesztivál első Magyar Fehérasztal Lovagrend vándorserlegét és aranyérmét a PuliLaci csapata nyerte, a fődíjat pedig a Felnémeti Angyalok csapata szerezte meg.