Dobó Kupa

A felkészülési időszak első tornáján, a hazai rendezésű Dobó kupán hármas körbeverés után a harmadik helyen végzett a kosárlabda NB I/B-ben szereplő egri főiskolás együttes. A győzelmet a fővárosi Honvéd szerezte meg.

A Dobó Kupa jó tesztlehetőség volt a megújult csapatoknak. Jól kezdett Váczi Péter együttese. Szombaton a szintén NB I/B-s Tiszaújvárost 58-55-re, az NB II-es miskolci MEAFC-ot pedig 76-72-re verték az egriek. Vasárnapra maradt a döntőnek is beillő Honvéd elleni találkozó. A második negyed után 38-36-ra vezetett az EKF. A szünetben búcsúztatták a csapat kiváló centerét, Zsemlye Sándort, aki éppen a Honvédban kezdte pályafutását. A csapattól egy emlékmezt kapott, ugyanakkor a klub elnökétől, dr. Hauser Zoltántól az Eszterházy Károly Főiskoláért díjat vehette át.
A végjáték a Honvédnak sikerült jobban. Míg a piros mezes Honvéd játékosok 18 pontot szereztek a negyedik negyedben, addig az egriek összesen nyolcat. 71-65-re nyert a Honvéd, vagyis az élen hármas körbeverés után alakult ki a végeredmény. A Honvéd nyert +5-ös kosárkülönbséggel, második a MEAFC +4-gyel, míg harmadik az Eger +1-gyel.
A különdíjak közül egy maradt Egerben. A legtöbb pontot szerző játékos az egri Szabó Péter lett. Az egriek legközelebb a Honvéd hasonló felkészülési tornáján szerepelnek, majd a miskolciak meghívásának tesznek eleget.