Ingyen úszás 600 nagycsoportosnak

Ingyen vehetnek részt úszásoktatáson az egri nagycsoportos óvodások. Szeptembertől egészen májusig, hetente egy alkalommal oktatják majd a kicsiket az Egri Úszó Klub edzői. A programról, ami a Magyar Úszó Szövetség és az egri önkormányzat támogatásával valósul meg, fórumokon tájékoztatják a szülőket.

Eger is csatlakozott a Magyar Úszó Szövetség „Minden gyerek tanuljon meg úszni!” című programjához, így szakszövetségi és önkormányzati támogatásból ingyen tanulhatnak úszni az egri nagycsoportos óvodások. A cél, hogy mire iskolába kerülnek a gyerekek, megfelelő alapokkal rendelkezzenek az úszáshoz- hangzott el a Lajosvárosi óvodai körzet szülői értekezletén, a Forrásban. Az érintetteknek körzetenként szervez fórumot a programot koordináló Egri Úszó Klub, a polgármesteri hivatal és az óvodai szolgálat. A gyerekek szeptembertől májusig, hetente egy alkalommal járnak majd úszni. A Magyar Úszó Szövetség egy kisbuszt ad a régióvezetőként is működő Egri Úszó Klubnak, így az ovisok nem tömegközlekedéssel, hanem ezzel a különjárattal utazhatnak. Az oktatás délelőttönként lesz, egy edzőre 10-12 gyerek jut.

Az óvodai úszásprogram ingyenes, a szülőknek nem kell fizetniük az oktatásért, sem az uszoda belépőért, de az önkormányzat tervezi, hogy az utaztatási költségtől is megkíméli a családokat- jelentett ki Rázsi Botond alpolgármester. Ha valamiért egy gyerek nem tudja folytatni a programot, annak nem lesz negatív következménye, a támogatást nem kell visszafizetni.

A szakemberek szerint az 5-6 éves kor a legmegfelelőbb a vízzel való megismerkedésre, mert később az iskola miatt terheltebbek a gyerekek, nehezebben birkóznak meg az új kihívásokkal- hangzott el a fórumon. A szülőknek hétfőig kell eldönteni, csatlakoznak-e a programhoz, az úszás szeptember 15-től indul.