Jobbik: „Egy óra ingyen parkolást az egrieknek!”

Egy órányi ingyenes parkolást szeretne a Jobbik az egrieknek. Mirkóczki Ádám, a párt polgármesterjelöltje sajtótájékoztatón bejelentette: helyi népszavazást kezdeményeznek az ügyben. Ha a választási iroda elfogadja a kérelmet, aláírásgyűjtést indít a Jobbik. Az egriek akkor szavazhatnak majd az egy órás ingyen parkolásról, ha megközelítőleg 9500 aláírás összejön.

Helyi népszavazást kezdeményez a Jobbik Heves Megyei Szervezete. Azt szeretnék elérni, hogy az Egerben állandó lakhellyel rendelkezők egy órányit ingyen parkolhassanak a városban. Mirkóczki Ádám, a Jobbik polgármesterjelöltje azt mondta, Magyarországon és külföldön is vannak példák arra, hogy a helyiek parkolási kedvezményben részesülnek, Egerben például a városkártya jelenthetné ennek a technikai megoldását. Egy óra elegendő a mindennapos ügyintézéshez, így a kedvezmény nem jelentene nagyobb belvárosi forgalmat a mostaninál. A kezdeményezést eljuttatják a helyi választási iroda vezetőjéhez, azaz az egri jegyzőhöz, aki visszautasíthatja azt, ha úgy ítéli meg, hogy az ügy érintené a költségvetést. Mirkóczki szerint a parolási bevételek az EVAT Zrt.-n keresztül és nem közvetlenül kerülnek az önkormányzathoz, ezért kezdeményezhető a népszavazás. Az első lépés aláírásgyűjtés lenne.

Mirkóczki hozzátette, ha a kezdeményezést elutasítja a jegyző, további jogorvoslati lehetőségekkel fognak élni. A Jobbikos polgármesterjelölt a parkolóházról azt mondta, bárhogy alakul a következő közgyűlés összetétele, a témával foglalkozni kell, fel kell bontani a város számára előnytelen szerződést, vagy át kell építeni a szerintük használhatatlan épületet.