Felújítják a Garzonházat

A szociális célú városrehabilitáció részeként elkezdődött a Garzonház felújítása, ami magába foglalja a nyílászárók cseréjét és az épület hőszigetelését. A beruházás költsége 250 millió forint.

A szociális célú városrehabilitációs program öt elemből áll, ennek egyik része a 200 lakásból álló Garzonház felújítása, ami a közbeszerzési szerződések megkötése után a napokban indult. Az összes ajtót, ablakot kicserélik az épületen, helyükre a legszigorúbb hőtechnikai szabványoknak megfelelő nyílászárókat szerelik be – mondta az építkezésen tartott tájékoztatón Habis László, polgármester. Mint elhangzott, a cserét több ütemben hajtják végre, majd újraszigetelik a homlokzatot és a tetőt is. A 250 millió forintos beruházásnak köszönhetően mintegy 500 ember életkörülményei javulnak meg teljes körűen, ezzel együtt a rezsiköltségek is jelentősen mérséklődnek. Az itt található 200 lakás a teljes önkormányzati tulajdonú lakásállomány mintegy 20 %-t jelenti.
– Korábban megvalósítottuk a Nyugdíjasház rekonstrukcióját. Az is közel 90 lakást jelent. Az idei esztendő feladata volt a Színészház rendbetétele, amit 25 millió forintból oldottunk meg, hasonló lakásszám mellett. Ezen kívül viszonylag széles körben valósítottunk meg egyedi döntések alapján, több 10 millió forint értékben bérlakás felújításokat – nyilatkozta kérdésünkre Habis László, polgármester.
A munkák jó ütemben haladnak. Ötven lakás már elkészült, az ígéretek szerint a teljes nyílászárócserével és hőszigeteléssel még ebben az évben végez a kivitelező. Később az időjárástól függően kezdhetnek hozzá a függőfolyosók felújításához.