Egri séták

A Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium volt az utolsó előtti nyári séta állomása. A 325 éves múlttal rendelkező középiskola történelmére és jelenére sokan voltak kíváncsiak.

Szép számú közönség gyülekezett a Gárdonyi előtt kedden. Az Egri séták utolsó előtti állomása volt a középiskola. A lokálpatrióta kezdeményezés 2007-ben indult, azóta 176 sétán ismerkedtek az egri nevezetességekkel a résztvevők. Ezúttal egy gazdag múlttal rendelkező iskola történetét ismerhették meg a sétálók.
1689-ben jezsuita szerzetesek kezdték itt a tanítói munkát, tőlük vették át az oktatást a ciszterek – mondta el a sétát vezető Kovács Ottó, az iskola történelem tanára. A gazdag múltról egy kiállítás is készült a jubileumra. Volt diákok, pedagógusok segítették a kutatómunkát. Az eredmény egy interaktív tárlat lett.
A 325 évet egy kiadvány is összefoglalja, melyet másfél év anyaggyűjtés előzött meg. Az utolsó nyári sétát az egri vár Gótikus palotája előtt tartják, ahová szeptember kilencedikén várják az érdeklődőket.