OTP-s címvédés

A Magyar Bankok Sporttalálkozója 1989-ben indult. Azóta minden évben más városban találkoznak a hazai bankszektor dolgozói, hogy a sportpályán is – különböző sportágakban – megmérkőzzenek egymással. Idén, a XXVI. Magyar Bankok Sporttalálkozójának Eger volt a házigazdája, ahol 16 Magyarországon működő pénzintézet képviseltette magát.

Ha bárhol a világon a bankszektor kerül szóba, akkor óhatatlanul az egymás közötti verseny az első, ami a legtöbb embernek eszébe jut erről. A Magyar Bankok Sporttalálkozója is erről szól, de egy kicsit másképp. Már a két világháború között is létezett például labdarúgásban Bankliga, különböző bankok csapatainak részvételével. A rendszerváltás idején – más formában – ezt elevenítették fel a hazai bankok. Eger másodszor adott helyet a Magyar Bankok Sporttalálkozójának.
Minden évben más bank vállalja a szervezést. Idén kilenc sportágban, asztalitenisztől a kosárlabdán át a labdarúgásig állítottak ki a hazai bankok csapatokat. Érdekes a pontozás: a helyezésnek megfelelő pontszám miatt minél kevesebb pontot gyűjt egy csapat, annál előkelőbb helyen végez az összesítésben.
Címvédés történt Egerben, ugyanis a tavalyi győztes OTP-t idén sem tudták megszorongatni. A kilenc sportágból ötöt megnyertek, két-két második és harmadik hely mellett, vagyis minden csapatuk dobogós volt. Második a Raiffeisen, harmadik a K&H Bank.

XXVI. Magyar Bankok Sporttalálkozója
Eger, 2014. augusztus 29-31.

Összesített végeredmény:
1. OTP Bank 15 pont
2. Raiffeisen Bank 31
3. K&H Bank 44
4. CIB Bank 50
5. Erste Bank Hungary 57
6. MKB Bank 70
7. Magyar Nemzeti Bank 76
8.Merkantil Bank 81
9. Unicredit Bank Hungary 83
10. FHB Jelzálogbank 84
11. Sberbank 86
12. Budapest Bank 90
13. Magyar Fejlesztési Bank 105
14. Axa Bank Europe SA 106
15. Magyar Takarékszövetkezet 127
16. BNP Paribas 139

Sportágak: asztalitenisz, bowling, kosárlabda, kispályás labdarúgás – női, kispályás labdarúgás – férfi, teke, tenisz, váltófutás, squash; sakk – versenyen kívül