Megújult az andornaktályai Mesevár Óvoda

Befejeződtek a felújítások az andornaktályai Mesevár Óvodában. Az intézmény műszaki javításokon esett át, e mellett csoportszobával és egy tornateremmel bővült. A fejlesztéseknek köszönhetően szeptembertől 75 gyermek járhat az intézménybe.

Nemcsak külsőségében és műszakilag újult meg a Mesevár Óvoda, alapterülete is megnőtt. Az intézmény új terekkel: egy csoport szobával és egy tágasabb tornateremmel gazdagodott.  

Ferenczné Timkó Katalin óvodavezető köszöntőjében kiemelte: az épület bővítésével a pedagógusok szakmai munkája is könnyebb lesz, hiszen több csoporban, kevesebb létszámban foglalkozhatnak a gyermekekkel.

Vámosi  László Andornaktálya polgármestere kijelentette: az elmúlt évek egyik legnagyobb pályázati forrását nyerte el a település. A beruházás megvalósítására mintegy 120 millió forintot kaptak, az önkormányzat közel 7 millió forinttal járult hozzá a fejlesztésekhez.

Tállai András a Belügyminisztérium államtitkára – elmondása szerint- többször járt a településen, és régóta figyelemmel kíséri Andornaktálya fejlődését. Köszöntőjében hangsúlyozta: az óvoda épületének megújulása után szellemi építkezés kezdődik, hiszen a pedagógusok feladata, hogy otthonossá tegyék az intézményt, és megfelelő tudással vértezzék fel a gyermekeket.

A beruházásnak köszönhetően, szeptember elején több mint 70 gyermek vehette birtokba az intézményt.