Kéklámpás akciók az Érsekkertben

Több száz érdeklődő volt kíváncsi a rendvédelmi szervek munkájára a Kéklámpás Napon. A szervezők vetélkedőkkel, akadálypályákkal és szakmai bemutatókkal várták a családokat.

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a szakmai napot, hogy a rendvédelmi bemutassák és népszerűsítsék munkájukat.

Habis László polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: mindenki fejet hajt a rendvédelmi szervek előtt, mert mindennap életüket kockáztatják azért, hogy biztonságban legyenek a családok.

A megnyitón szakmai díjakat is átadtak, idén az egri önkormányzat a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkáját ismerte el. Az intézet 2008-ban indította a Börtön a Városért elnevezésű akcióját, a fogvatartottak önkéntes alapon takarítják rendszeresen Eger közterületét.

Egész nap vetélkedők, akadálypályák, járműbemutatók várták a családokat. A gyermekek például egy füstsátorban felügyelet mellett tűzet is olthattak, és megismerkedhettek a tűzoltási, polgárvédelmi eszközökkel is.

Intézkedésben, akcióban sem volt hiány a szakmai napon. A sportpályán közös, összehangolt akciószimulációkat mutattak be a rendvédelmi szervek: “terroristákat” fogtak el, és veszélyes anyagokat semlegesítettek.