Szervezetfejlesztés az önkormányzatnál

Az önkormányzat és annak intézményeinek működését vizsgálják szakemberek, hogy módosító javaslatokat tegyenek a hatékonyság, gazdaságosság érdekében. Átvizsgálják az önkormányzat szerződéseit, gazdálkodását, de az egriek véleményét is kikérik az ügyintézésről, közterületekről, szociális kötelezettségekről.

Az intézményrendszer működését, hatékonyságát vizsgálják meg az egri önkormányzat szervezetfejlesztését célzó program keretében. A szakemberek áttekintik az önkormányzat gazdasági működését, intézményei és cégei gazdálkodását. Olyan kérdéseket is megvizsgálnak, mint például az egri színházak közös gazdasági működtetése.

Az egrieket telefonon például arról kérdezik, mennyire elégedettek az önkormányzati intézmények működésével, a közterületekkel, a bölcsődei vagy szociális ellátással. A lakosok szeptemberben számíthatnak az érdeklődő telefonokra, a kutatás eredményeit várhatóan decemberre összegzik. A szakemberek tanulmányban foglalják majd össze a szerveztet-fejlesztési tapasztalatokat és javaslatokat tesznek a hatékonyabb működés érdekében.