Megújul a Bárány uszoda

Ha a Margitszigeti Hajós Alfréd uszodára azt mondják, hogy az az úszók, pólósok Wembley stadionja, akkor az egri Bárány uszoda Wimbledonnak felel meg. Számtalan világhírű úszó és vízilabdázó nevelkedett ezen a helyen. A most induló, több mint fél milliárdos beruházásnak köszönhetően megújul az egri nyitott uszoda.

Ladiszlav Vidumanszky, az egriek volt vízilabda játékosa, a kuvaiti válogatott jelenlegi edzője ad utasítást játékosainak az egri Bárány uszodában. Ezen a helyen már 1856-tól fürdőmedence állt. Később, 1925-ben itt épült Közép-Európa első forrásvízzel működő versenyuszodája, ami megalapozta az egri úszó- vízilabda sport sikereit.
A 2000-ben épült, fedett, Bitskey uszoda szomszédságában található, sok nagy úszó és vízipólós csatát megélt létesítmény most három ütemben, TAO-s forrás bevonásával, mintegy 530 millió forintból újulhat meg.
A most túlnyomórészt az utánpótlás pólósok által használt létesítményben első ütemben 50×21 méteres medencét alakítanak ki, ami mozgatható végfalakkal két 25 méteres medencére lesz osztható.
Az első ütem – a kiviteli tervek elkészítése után – akár már év végén, de januárban elindulhat és 2015 júniusában zárul.