Szőlős Légyott négy “randevúhelyszínnel”

Szőlős Légyott címmel rendeztek technológiai bemutatósorozatot az egri Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben. A legújabb fejlesztéseket felvonultató programot 11 éve rendezi egy, a növényvédelmi piacon érdekelt cég. Gépek, permetszerek, szőlészeti és borászati eszközök debütáltak a rendezvényen, de bemutathatta fejlesztéseit a Kutatóintézet is.

Több mint háromszáz, az ország minden tájáról érkező szőlő-és bortermelésben érdekelt szakember vett részt a Szőlős Légyotton, Egerben. A programot 11 éve rendezik, változó helyszíneken. A növényvédelmi piacon érdekelt szervező cég idén a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézettel működött együtt. Matyasovszki István, a Bayer marketing igazgatója úgy látja, a hazai szőlészet és borászat folyamatosan fejlődik, aminek kulcsa a technológiai újítás, főként a növényvédelem terén.

A Szőlős Légyotton több rendezvényhelyszínen lehetett ismerkedni az új növényvédőszerekkel, gépi technológiákkal és természetesen finom borokkal. Külön szekcióban mutatkozott be legújabb fejlesztéseivel az egri Kutatóintézet.

A Légyott keretében borversenyt is rendeztek, ahol 268 mintát értékelt a zsűri. Itt nem csak a minősítés volt a tét, a legjobb borokat ugyanis karácsonyi ajándékaihoz használja majd fel a szervező növényvédelmi vállalat.