Szolgáltatásfejlesztés

Munkaerő-piaci szolgáltatások beindítását teszi lehetővé az a program, amit az Eger Térsége Fejlesztési Egyesület valósított meg az elmúlt egy évben. A civil szervezet uniós támogatással dolgozta ki azokat a módszereket, amikkel Eger és környéke munkaerő-piacát segíthetik. Kiemelt cél volt az álláskereső pályakezdők támogatása.

Munkaerő-piaci szolgáltatásokat nyújthat a jövőben az Eger Térsége Fejlesztési Egyesület. A civil szervezet 8 millió forintos uniós támogatásból egy év alatt dolgozta ki programját, ami 15 szolgáltatás beindítását teszi lehetővé. Segítenek majd többi közt tanácsadásokkal, foglakoztatási információkkal, pályaválasztási szolgáltatásokkal, de az álláskeresők mellett a lehetséges munkaadókkal is kapcsolatot tartanak majd.
Az Eger Térsége Fejlesztési Egyesületnek 13 tagja van, a települési önkormányzatok mellett az Eszterházy Károly Főiskola is részt vesz a közös munkában. Cél a diplomás pályakezdők elhelyezkedésének segítése is, így munkatapasztalat szerző programot indítottak. Az Egyesületnél rendszeresen vesznek részt főiskolások szakmai gyakorlaton.