Megújuló bölcsődék

Három bölcsőde újul meg közel 400 millió forintból Egerben. A Montessori, a Semmelweis Ignác és a Cecey Éva Bölcsőde korszerű, energiatakarékos intézményként több mint kétszáz férőhellyel várja majd a kicsiket. A Montessori bölcsődében már javában folynak a kivitelezési munkák, a felújítás várhatóan decemberben fejeződik be.

Szurominé Balogh Mónika, az egri Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság vezetője a Montessori bölcsődében mutatja a tervezett változásokat azon a sajtótájékoztatón, melyen városban zajló a bölcsődei felújításokról számoltak be. Habis László polgármester elmondta: három intézményében, az Arany János, a Vízimolnár és a Tittel Pál utcai bölcsődékben teljes körű felújítást végeznek a „Bölcsődék infrastrukturális fejlesztése Egerben” projektnek köszönhetően. Az egri önkormányzat közel 350 millió forintot nyert uniós pályázaton, az összeghez a város 50 millió Ft további, kiegészítő forrást biztosít.
Az intézmények akadálymentesítettek lesznek, és nemcsak az épületek újulnak meg, hanem a környezetük is.
Mindhárom bölcsőde a felújítás idején is teljes kapacitással működik, a Montessori Bölcsőde gyerekeit például a város óvodáiban helyezik el.