Alkotó műemlékek – összehangolt kiállítóterek

Összehangolt programmal, közös honlappal és együtt létrehozott alkotóművészeti menedzsmenttel dolgoznak majd az egri kiállítóhelyeket működtető intézmények, szervezetek. Az Alktotó Műemlékek program egy nemzetközi együttműködés, a HerMan projekt keretében valósul meg a Part Egyesület irányításával.

Az Eger tucatnyi kiállítóhelyét működtető intézmények, szervezetek vesznek részt az Alkotó Műemlékek programban. A cél, hogy összehangolják a különböző terek kiállításait és emelkedjen az alkotóművészeti programok színvonala. A közös menedzsmentet létrehozó munka egy nemzetközi műemlékvédelmi együttműködés, a HerMan projekt keretében valósul meg a Part Egyesület irányításával.

A kiállítóterek összehangolásának módszertanához vezető munka része volt egy felmérés is, amiben megvizsgálták az egyes helyszínek jelenlegi működését is. Kritikaként fogalmazódott meg, hogy az egri kiállításokat reklámozó szóróanyagok minősége sokszor színvonaltalan, valamint a szervezők nem jól használják ki az egyes kiállítóterek sajátosságait.