Tankönyvosztás

A héten elkezdődött a tankönyvcsomagok kiosztása az egri iskolákban. A könyveket akkor is át lehet venni, ha valamiért a nyáron kiküldött tankönyvcsekk nem lett befizetve, vagy meg sem érkezett a családhoz. Általánosban 10-20 ezer forint körül mozog egy-egy tankönyvcsomag ára, míg középiskolában előfordul a 25 ezres csekk is. Idén azonban többen kapnak ingyen tankönyvet.

Az egri iskolákba gond nélkül megérkeztek a tankönyvek, csak kisebb hiányosságokat tapasztaltak a pedagógusok. A tankönyvellátás állami feladattá vált a köznevelési rendszer átalakításával, így az iskolák a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-től kapják a tananyagot tartalmazó köteteket.

Az iskolákban ezen a héten, vagy a hétfői első tanításai napon osztják ki a tankönyvcsomagokat. Az átvételnél kérik a nyáron kiküldött tankönyvcsekk befizetését igazoló szelvényt.

A tankönyveket azoknak is kiadják, akik valamilyen okból nem tudták még befizetni a csekket. Az adatokat rögzítik és nyomon követik majd a későbbi befizetést. Az sem marad tankönyv nélkül, aki a meghirdetett kiosztási napon épp nyaral.

A tankönyvek ára átlagosan 20%-kal csökkent és bővült azoknak a tanulóknak a köre, akik ingyen kapják a csomagokat. A tankönyvcsekkeken általánosban 10 és 20 ezer forint közötti összegek szerepeltek, de középiskolában előfordul 25 ezer forintot kóstáló könyvcsomag is.