Folyamatos megújulás

Aszfaltozás és két buszöböl kialakítása is megvalósult a Baktai úton. 27 millió forintból újította fel a Hajdúhegy főutcájának legforgalmasabb szakaszát az önkormányzat. Az ígéret szerint az átalakítás folytatódik a lakók igényei alapján.

Az utóbbi években 80 milliót fordított az önkormányzat a Hajdúhegy alakítására. Aszfaltozás,csapadékvízelvezetés valósult meg többek között a Kilián és Epreskert utcákban – fogalmazott Orosz Ibolya, a térség önkormányzati képviselője. Most a Baktai út legforgalmasabb szakasza újult meg, egy 27 milliós beruházás során, aszfaltozást és két buszöböl kialakítását végezte el az önkormányzat.
Habis László polgármester kiemelte, hogy a terveket egri szakemberek készítették, a munkálatok pedig szintén helyi vállalkozóknak adtak munkát. A szakasz sokak szerint balesetveszélyes is volt, megérett az átalakításra. A beruházás most valósulhatott meg, hiszen a szakasz nemrégiben került át állami tulajdonból az önkormányzathoz.
Orosz Ibolya szerint a lakók igényeit követik a felújítások alatt: most egy padot és egy szemetest helyeztek ki a buszmegálló közelébe, a következő ütemből pedig igazi közösségi térré próbálják alakítani a Hajdúhegy főutcáját.