Csörgőlabda

Nemzetközi csörgőlabda tornát rendeztek a hétvégén Egerben. A magyar női és férfi válogatott mellett a férfi utánpótlás is pályára lépett. A szeptemberi, magyarországi B-csoportos Európa-bajnokságra készülő magyar férfi és női válogatott egyaránt a harmadik helyen végzett.

A nőknél a mieink mellett – ahogy az látható és hallható – még az Ázsia Játékok harmadik helyezett Dél-Korea és a világbajnoki ezüstérmes Oroszország fogadta el a meghívást, így itt összesen négy kört, vagyis két nap alatt nyolc mérkőzést játszottak a csapatok.
A férfiaknál az algériaiak visszalépése ellenére is öt csapat – Magyarország A – a felnőttek -, Magyarország B – az utánpótlás -, Dél-Korea, Koszovó és a C-csoportból fel-, illetve visszajutó Oroszország volt az ellenfél. Itt körmérkőzés után az első négy elődöntőt játszott, majd döntő és bronzmérkőzés zárta a programot. A férfiaknál a legjobb négy így összesen hat mérkőzést játszott.
Szeptember 24-28. között Dabason és Szigetszentmiklóson rendezik a B-csoportos Európa-bajnokságot. Erre volt ez a torna jó erőfelmérő. A nők egyszer mindkét ellenfelüket legyőzték 5-2-re. Az oroszok ellen mind az öt gólt az Egerben versenyző Tóthné Kis-Orosz Mária szerezte.
A nők a harmadik helyen zártak. A férfiaknál a körmérkőzés után a felnőttek 3 győzelemmel és 1 vereséggel a második, míg a juniorok 1 győzelemmel és 3 vereséggel a negyedik helyen zártak. Az elődöntőben a felnőttek Oroszországgal, fiataljaink pedig Dél-Koreával játszottak a döntőbe jutásért. Mindkét magyar csapat kikapott az elődöntőben, a felnőttek 10-6-ra, az utánpótlás pedig 12-2-re. A bronzmeccsen 10-0-ra nyertek a felnőttek az ifjúságiak ellen, vagyis a két, B-csoportos Eb-re készülő felnőtt csapatunk egyaránt harmadik helyen zárt Egerben.