EKFSC: újoncok és visszatérők

Az Eszterházy Károly Főiskola női kézilabda csapatát az NB I-es kiesés után több játékos elhagyta. Május végén mindössze két igazolt sportolója volt a felnőtt szakosztálynak. A felkészülés kezdetére azonban sikerült megerősíteni a csapatot. Több visszatérő mellett sok fiatal választotta az immár NB I/B-s EKFSC-t.

Herczeg Béla távozása után ismét Hegedűs Tibor a vezetőedző, munkáját Lakatos László segíti, a csapatvezető Rutka Péter mellett. Az előző szezon végén egyedül Németh Lilla mondta biztosra, hogy tanulás mellett Egerben kívánja folytatni kézilabdás pályafutását. Azóta eltelt két hónap és ahogy az a képeken is látszik, ismét van egri női főiskolás csapat.
A tavalyi NB I-es csapatból végül is öten maradtak, de visszatért egy év norvégiai vendégszereplés után a csapatkapitány László Barbara, illetve Őri Ildikó is visszacserélte a füzesabonyi mezt egrire. Rajtuk kívül sok tehetséges, a DVSC-től, vagy éppen a Fehérvártól érkezett fiatal alkotja az új csapatot. Közben a már említett Németh Lilla a magyar strandkézilabda válogatott tagjaként júliusban, Brazíliában világbajnoki ezüstérmes lett.
A hazai, tehetséges junior korú játékosok közül is többen bekerültek a felnőtt keretbe. A riválisok igazolásai alapján Kecskemét, Orosháza, Vasas, Kispest versenyfutást várnak a dobogóért és a feljutásért a szakemberek az új szezonban. Közvetlenül utánuk viszont ott lehet az egri főiskolás csapat is. A legutóbbi, hétvégi tornát megnyerték a két újonc, a Balmazújváros és az Abony ellenében. A hétvégén újabb torna következik Hevesen, ahol az Abony mellett a DVSC II és a Nyíradony közül azzal a csapattal találkoznak, amelyik feltehetően legyőzi a másikat. A bajnokság szeptember 14-én, hazai pályán a Szeged Algyő ellen indul. Előtte azonban lesz még egy Magyar Kupa-selejtező is a Hajdúböszörmény ellen.