Országzászló-avatás

Országzászlót avattak Egerben, az állami ünnepen. A ceremónián Dr. Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes is részt vett, aki őseink példájának követését hangsúlyozta. Habis László polgármester arra tért ki, hogy egy megújuló Egerben öröm országzászlót avatni.

A ceremónia Keresztes Ildikó, Artisjus-díjas énekesnő előadásával vette kezdetét. Habis László az országzászló tövében tartott ünnepi beszédében arra mutatott rá, hogy a magyar nemzeti egységet szimbolizáló országzászló egy megújuló városban kaphatott helyet. Deák Ferenctől idézve a család és a nemzet összetartozására is felhívta a figyelmet.
Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is részt vett az ünnepi avatáson, úgy fogalmazott: az országzászló hitvallást jelent Szent István országa mellett. Fontos, hogy a nemzet minden egyes tagjában éljen a magyarságtudat és, hogy vonjuk le történelmünk tanulságait.
Az országzászló helyi és környékbeli vállalkozók, magánszemélyek adományaiból valósulhatott meg, nekik mondtak köszönetet az ünnepségen. Az ökumenikus szentelés után az építményt Csizmadia István kanonok áldotta meg.