Új helyen a maklári könyvtár

Új Közösségi Házat adtak át Makláron. A település könyvtára és számos civil szervezet irodája kap helyet az új épületben.

Vadonatúj közösségi házat adtak át Makláron. A régi polgármesteri hivatal épületét alakították át úgy, hogy számos civil szervezet és könyvtár is helyet kapjon benne. Az előzetes szándék szerint a megújult környezet közösségi térként funkcionál a jövőben.
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Heves megyei szolgáltató helyeinek megújulását szolgáló pályázat során a könyvtár új bútorzatot kapott, felújított, tágas, vonzó környezetben várja az olvasókat. Tőzsér Istvánné, a megyei könyvtár igazgatója az átadó ünnepségen hangsúlyozta: mindig öröm, ha megújuló környezetben lapozgathatják a könyveket a könyvtár olvasói, hiszen fő céljuk, hogy minél többekhez eljusson az olvasás öröme.
Havasi László polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a településen pezsgő a civil élet, ugyanakkor pontosan ez indokolta, hogy a régi művelődési ház helyett egy új közösségi teret alakítsanak ki Makláron. Hozzátette: egyetlen feladat maradt csak: tartalommal megtölteni az egyelőre üres tereket.