Tájfutás

Az Egri Testedző Club kétnapos három futamos Dobó István tájékozódási futó emlékversenyén közel kétszáz, köztük több válogatott versenyző is rajthoz állt. A 42 egyesület között egy-egy oroszországi és romániai is volt.

Rövid távú országos rangsoroló viadalra és egy futamos sprintváltóra várták a résztvevőket. A versenypályákat a városban jelölték ki. Így például a utolsó futam rajtja a Kisvölgyhíd alól indult és javarészt Eger nyugati részén, vagyis az Eger-patak jobb partján kellett a megfelelő pontokat megtalálniuk a versenyzőknek. A versenypályák változatos terepviszonyokat biztosítottak az indulóknak, még a Rác templom mögötti Kegyeleti Parkban is volt két bója.
A nőknél és a férfiaknál is 10-10 kategóriában értékelték a versenyzőket, akik között több ifjúsági és felnőtt válogatott, valamint moszkvai és csíkszeredai sportolók is rajthoz állt. A megyei csapatok közül az Egri Spartacus és a Gyöngyösi Tájfutó Klub versenyzői több kategóriában is bekerültek az első három közé. Váltóban a Gyöngyös hetedik, az Egri Spartacus pedig a 10. helyen zárt.