Szalóczi Géza a DK, az Együtt és az MSZP közös polgármesterjelöltje

Szalóczi Géza a DK, az MSZP és az Együtt – a Korszakváltók Pártja közös polgármesterjelöltje Egerben. Közös képviselőjelölteket indítanak, közös a kompenzációs lista is. A bemutatkozó sajtótájékoztatón az átláthatóság és a lakossággal való párbeszéd fontosságát emelte ki. Egert a fiatalok számára vonzó, munkalehetőségeket kínáló, dinamikus városnak szeretnék látni, úgy fogalmaztak: felébreszteni a jelenlegi tetszhalott állapotából. Szalóczi Géza azt mondta: hamarosan minden háztartásba eljuttatják a programjukat.

Jellemző a közállapotokra, hogy Európa szívében, a XXI. században a gondolat-, szólás-, és sajtószabadságot kell a középpontba állítaniuk – kezdte a sajtótájékoztatót Szalóczi Géza, a DK, az MSZP és az Együtt – a Korszakváltók Pártja közös polgármesterjelöltje. Az szeretnék elérni: senkinek se kelljen félnie attól, hogy politikai nézetei miatt hátrány éri a munkahelyén vagy egy közbeszerzési pályázaton; a hozzáértés, az üzleti célszerűség, a közszolgálat legyen a meghatározó – mondta Szalóczi. Megváltoztatnák a mai Egert – amely a jelölt szerint tetszhalottnak tűnő, helyben topogó, a múltba -és magába révedő. A fiatalok számára vonzó, munkalehetőségeket kínáló, dinamikus várost szeretnének e helyett. Átlátható városi közpolitikát, folyamatos párbeszédet ígérnek a lakossággal.
– Nincs párbeszéd ma. A legnagyobb hiba az, úgy gondolom, hogy a városvezetés egy központi sugallatot hajt végre, nem tárgyal, nem beszél a városlakókkal, a városlakók véleményére nem kíváncsi – mondja Szalóczi Géza.
Folytatnák a korábbi jó gyakorlatokat, a bor és a kultúra összekapcsolását, a szalai városrehabilitációt, a Forrás Alapítvány felsővárosi munkáját, a sikeres vízilabdacsapat támogatását. Új alapokra helyeznék viszont a város idegenforgalmának szervezését, az iparfejlesztést, és több figyelmet fordítanának a belvároson kívüli lakóközösségekre. A három párt közösen indít képviselőjelölteket, közös kompenzációs listát állítanak. A programjukat a közeljövőben minden egri háztartásba eljuttatják.

Választókerületi jelöltek:

1. Berencsi Benjamin
2. Pál József
3. Gócza Attila
4. Kovács Zsolt
5. Fehér József
6. Weil Zoltán
7. Törzsök István
8. Szalóczi Géza
9. Tomaschik Attila
10. Mirkóczki Zita
11. ifj. Sós Tamás
12. Földvári Győző