Városképi kontraszt

A belváros és a külváros fejlődésének kontrasztjára hívta fel a figyelmet Mirkóczki Ádám. Az országgyűlési képviselő szerint a sok ígéret közül vajmi kevés vált valóra: a városközponttól távolabb eső területek infrastruktúrája továbbra is elmarad centrumétól.

Ritkán adatik meg, hogy ilyen nagy összegből fejleszthető egy város központja, ezért azt felelősen kellene felhasználni – fogalmazott Mirkóczki Ádám. Az országgyűlési képviselő azt mondta: ha a belvárosi rehabilitáció célja valóban a barokk szépségű terek és épületek megtartása volt, a centrum épületéről sem szabadott volna megfeledkezni. Mirkóczki sérelmezte azt is, hogy míg a beruházás elején elhangzott ígéret szerint legalább ötszáz egrinek adtak volna munkát az átalakítások, most alig több mint százan dolgoznak rajtuk – és nem csak egriek. A politikus szerint Egerben szűkíteni kell a belváros és a külterületek közötti szakadékot. Erre – mint mondta, már számtalan ígéret érkezett, a megvalósítások azonban még váratnak magukra.
Mirkóczki szerint égetően fontos volna, hogy végre megépüljön az Egert az M3-assal összekötő út és a várost észak felé elkerülő út is. E mellett a külvárosban több térfigyelő kamera elhelyezését sürgetné és rendezné a Kertész úti hajléktalanszálló környékét is. Mint fogalmazott: most elsődleges a városrészek közötti aránytalanság megszüntetése.

Az Egri Fidesz szerint a problémákat meg kell oldani, nem pedig sorrendbe tenni, e mellett sajnálatos, hogy Mirkóczki Ádám nem tudja eldönteni, örül-e Eger fejlődésének. Martonné Adler Ildikó szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye szerint folyamatosan fejlődnek az egri intézmények és a külvárosban is nagy beruházások történtek az elmúlt időszakban, a Kőlyuki pincesortól a Szilágyi Gimnáziumon át a Szarvaskői úti járdáig. Az Egri Fidesz javaslata szerint inkább legyünk büszkék Egerre és arra, hogy a városunk stabil fejlődési pályán van.”