Egri Sportcentrum SE – Egerszólát 1-1

A labdarúgó megyei II. osztály második fordulójában hazai pályán is bemutatkozott az Egri Sportcentrum SE. Az Egerszólát elleni találkozón 1-1-es döntetlen született.

Az egrieknél a két edző közül Pápai Zoltán a pályán, Szabó Béla pedig a kispadról irányította csapatát. Csontos, Lehóczky, Szász és Aux Péter hiányzott a hazaiaknál, míg az utánpótlásból Árvai Ádám kezdőként kapott lehetőséget. Az Egerszólát elleni első hazai találkozó egyben a szezonbeli első bajnoki mérkőzés is volt az Egri Sportcentrumnak, mivel az első fordulóból a Novaj-Ostoros – Eger találkozót szeptember 3-ra halasztották.
Az első percekben támadólag lépett fel a Szólát. A 6. percben Montvai kiugrásánál Kasza lépett ki jól az egri kapuból. A 12. percben aztán vezetést szerzett az Eger. Szucsik Ádám a Pápaitól kapott labdán jó 20 méterről lőtte kapura, ami az elvetődő Prokaj Zsolt keze alatt becsúszott a rövid alsóba, 1-0 az Egernek. A 22. percben szabadrúgáshoz jutott a tavalyi megye II-es bajnok Egerszólát. Boruzs kapu elé belőtt labdájába Sas Szabolcs még belecsúsztatott – ez igazán csak a lassításon látszik – így Kasza már nem érte el. Kiegyenlített a Szólát. A gól után két nagy helyzete is volt az egrieknek, de előbb Tompos, majd öt perccel később előbb Árvai lövését, majd Cserős duplázását is hárította Prokaj.
A második félidőben többet támadott az Eger, lényegében felborult a pálya, de a legtöbb lövést még a védők blokkolták. A 90. percben még Csohány Tamásnak volt egy jó próbálkozása, ami alig kerülte el a kaput. A bajnoki debütálás 1-1-es döntetlennel zárult.
A bajnoki előtt szerdán a Magyar Kupa megyei I. fordulójában Noszvajon nyert 2-1-re az Egri Sportcentrum, így a második fordulóba jutottak. Legközelebb szombaton, 17:30-tól a Visonta ellen játszanak Dócziék, idegenben.

Megyei II. osztály, 2. forduló
Egri Sportcentrum SE – Egerszóláti SK 1-1 (1-1)
Eger, Felsővárosi Sporttelep, műfüves pálya. 2014. augusztus 16. V.: Tamasi Sándor (Németh Szabolcs, Németh Márk)
ESSE: Kasza D. – Cserős (Nagy D., 91.), Dóczi, Nagylaki, Grassi (Somogyi L., 70.) – Árvai, Csohány T., Szucsik, Pápai – Csohány G. (Farkas Zs., 76.), Tompos. Játékos-edzők: Pápai Zoltán, Szabó Béla.
Egerszólát: Prokaj Zs. – Gulyás, Prokaj Á. (Keresztény, 51.), Besenyei, Boruzs – Erdélyi, Pető, Nagy Sz., Montvai (Benke, 91.) – Bata, Sas (Prokaj G., 83, Szilágyi D., 88.). Edzők: Linninger István, ifj. Horváth László.
Gólszerzők: Szucsik (12.), ill. Sas (27.)
Sárga lap: Árvai (53.)

Következő mérkőzés:
Megyei II. osztály, 3. forduló
Visonta SC (7.) – Egri Sportcentrum SE (14.)
2014. augusztus 23., 17:30, Visonta