Bort választott a tízéves Egri Rotary Club

Megválasztották a Rotary Club borát. Idén először tették ezt, a kiválasztott borral köszönik majd meg a segítők, előadók munkáját. Négy bor versengett, a legjobbnak a tagság – vakkóstolás után – Lőrincz György Egri Bikavér Superior borát találta.

Egyenes kieséses rendszerben mérkőztek a borok egymással. Nem lehetett tudni, melyik bor milyen, ki a borász. A Rotary Club tagjai borbírálókká váltak, minden kör után szavaztak, melyik bor jusson tovább. Vizsgálták a színt, a tisztaságot, az illatot, majd a zamatot és az összhangot.
Az egri klub először választotta ki a Rotary borát. Idén tízévesek, eddig társasági eseményeket, jótékonysági akciókat szerveztek. A tíz év alatt 12 millió forint értékben segítették a rászorulókat. Most úgy döntöttek: összekapcsolják a kiváló 107 éves szervezet és egy kiváló bor nevét.
A győztes Lőrincz György 2011-es Egri Bikavér Superior bora lett. A Rotarynak évente kb. 25 palack borra van szüksége, ezt a borász felajánlja. A Rotary Club Eger köszönetképpen a kiválasztott pincénél tartja az év végi kihelyezett ülését.