50-60 millióból újulnak meg az iskolák, kollégiumok

A balesetveszély elhárítása, a megváltozott hatósági előírásoknak való megfelelés az elsődleges a nyári iskolafelújításoknál. A kisfelújítások anyagköltsége körülbelül 25-30 millió forint, legalább ennyit hozzátesz az EKVI az elvégzett munka értékét számolva. Minden iskolát, kollégiumot érint a karbantartás.

Eger száz településre hat iskolavárosként, ezt az iskolavárosi jelleget meg kell tartani – fogalmazott Habis László polgármester a nyári felújításokról tartott sajtótájékoztatón.
Tudják biztosítani a színvonalat, a gyerekek komfortérzete megmaradjon, és eleget tegyenek a hatósági előírásoknak – ezeket a prioritásokat sorolta Bodnár Gábor, az EKVI igazgatója. A balesetveszély elhárítása szerepel az első helyen.
A kisebb felújítások minden iskolát, kollégiumot érintenek. A tantermek tisztasági festését, a világítás felújítását végzik el. A Balassiban két vizesblokkot felújítanak. Eddig a Dobóban tartották a gyógytestnevelést, most ez is a Balassiban kap helyet. Itt két tantermet nyitottak egybe.
A Dobóban és a Kemény Ferenc iskolában felújítják a tornatermet, az iskolafogászat a Neumannból a Tavasz úti oviba költözik, itt nemcsak a hely lesz új, új fogászati gépeket is vásárolnak. A Hunyadiban javítják az aszfaltot, nyílászárókat cserélnek. Térfigyelőket é riasztórendszert alakítottak ki az intézményekben, sok helyen hőmérséklet-figyelőt is beépítettek. Tizennégy intézményt érint a felújítás, az anyagköltség 25-30 millió forint, az EKVI – az elvégzett munka értékét számolva – még legalább ennyit hozzátesz, így nagyjából 50-60 millió forintot fordítanak idén nyáron kisfelújításokra.