Tízmillió forinttal támogatja az önkormányzat az egri úszásoktatást. Az új tanévtől felmenő rendszerben szervezik meg az iskolába készülő óvodás gyermekek úszásoktatását, melyet az Egri Úszó Klub valósít majd meg. A klubnak jelenleg hat korosztályban kétszáz leigazolt versenyzője van. Ezt a számot néhány éven belül szeretnék megduplázni.

2011-től új formában működik az Egri Úszó Klub. Azóta évről-évre egyre több versenyen vesznek részt a különböző korosztályokban versenyző gyerekek. Egyre több országos és nemzetközi versenyen is megméretik magukat. Ígéretes az utánpótlás helyzete, tekintve, hogy szeptembertől az óvodás korosztályban bevezetik a heti egy úszásoktatást. Minden iskolába készülő hat éves gyermek az óvoda utolsó évében heti egy alkalommal ingyen tanulhat úszni Egerben, ennek teljes költségét az önkormányzat fizeti.A klub tavaly kötött együttműködést a Lenkey János Általános Iskolával. Ennek értelmében az előző tanévben nyolcvan gyermek tanult úszni testnevelés órai keretek között. Idén szeptembertől újabb két elsős osztály kapcsolódik be ebbe a programba.
Az Egri Úszó Klub eddigi munkája felfelé ívelő pályát mutat – mondta Kovács Ottó szakmai vezető. A 2013. évi bajnoki pontverseny összesítésében a 17. helyet szerezték meg. Szeretnék elérni, hogy versenyzőik felnőtt világversenyeken vehessenek részt és minden évben legyen olyan úszójuk aki eljut a válogatottsági szintig.