Ingyenes úszás óvodásoknak

Tízmillió forinttal támogatja az önkormányzat az egri úszásoktatást. Az új tanévtől felmenő rendszerben szervezik meg az iskolába készülő óvodás gyermekek úszásoktatását, melyet az Egri Úszó Klub valósít majd meg. A klubnak jelenleg hat korosztályban kétszáz leigazolt versenyzője van. Ezt a számot néhány éven belül szeretnék megduplázni.

2011-től új formában működik az Egri Úszó Klub. Azóta évről-évre egyre több versenyen vesznek részt a különböző korosztályokban versenyző gyerekek. Egyre több országos és nemzetközi versenyen is megméretik magukat. Ígéretes az utánpótlás helyzete, tekintve, hogy szeptembertől az óvodás korosztályban bevezetik a heti egy úszásoktatást. Minden iskolába készülő hat éves gyermek az óvoda utolsó évében heti egy alkalommal ingyen tanulhat úszni Egerben, ennek teljes költségét az önkormányzat fizeti.A klub tavaly kötött együttműködést a Lenkey János Általános Iskolával. Ennek értelmében az előző tanévben nyolcvan gyermek tanult úszni testnevelés órai keretek között. Idén szeptembertől újabb két elsős osztály kapcsolódik be ebbe a programba.
Az Egri Úszó Klub eddigi munkája felfelé ívelő pályát mutat – mondta Kovács Ottó szakmai vezető. A 2013. évi bajnoki pontverseny összesítésében a 17. helyet szerezték meg. Szeretnék elérni, hogy versenyzőik felnőtt világversenyeken vehessenek részt és minden évben legyen olyan úszójuk aki eljut a válogatottsági szintig.