Több érmet is szereztek a makláriak a nemzetközi nyílt bajnokságon

Tizenhatan utaztak Maklárról Hongkongba a kötélugró világbajnokságra, az azt kísérő ifjúsági világversenyre és a nemzetközi nyílt csapatbajnokságra. A VB még csak ma kezdődik, de a kísérőversenyeken már születtek eredmények. Krattinger Dóra összetettben első lett, kétszer egyperces kétköteles gyorsaságiban első helyen végzett a nemzetközi nyílt csapatbajnokságon a Bánhegyi Flóra, Darvai Júlia, Kovács Judit, Krattinger Dóra alkotta csapat. Kiss Brigitta pedig több érmet is szerzett. Eddig összesen két arany, két ezüst és négy bronzérmet gyűjtöttek be a makláriak.

Nyilvános edzésen köszöntek el július 23-án a maklári kötélugrók az itthon maradt családtagoktól, barátoktól és támogatóktól. Tizenhatan utaztak a maklári Lenksysteme Sport Klub tagjai közül a hongkongi világbajnokságra. 17 ország versenyez, az USA-tól Koreáig a világ minden részéről érkeztek versenyzők.
A nemzetközi nyílt csapatbajnokságon a Bánhegyi Flóra, Darvai Júlia, Kovács Judit, Krattinger Dóra alkotta csapat a 4-szer 45 másodperces kétköteles gyorsaságiban a 2. helyen végzett, szabadon választott gyakorlatuk bronzot érdemelt. Ugyanez a csapat kétszer egyperces kétköteles gyorsaságiban első lett. A legfiatalabbak az ifjúsági világversenyen szabadon választott kétköteles 3DD gyakorlatukkal ötödik helyen zártak.
A nemzetközi nyílt bajnokságon szabadon választott gyakorlatával Krattinger Dóra 2., összetettben első helyen végzett. Kiss Brigitta három harmadik helyet is szerzett, kettőt gyorsaságiban, egyet triplázásban. A világbajnokság pénteken kezdődött, a vegyes csapatok mutatták be a szabadon választott gyakorlatukat párosban és csapatban, szombaton a gyorsasági versenyek és a páros szabadon választottak jönnek. Utolsó nap, vasárnap az egyéni versenyek zajlanak majd, ekkor lesz a demóverseny is, a 16 maklári versenyző egyszerre lép föl. A versenyzők augusztus 6-án jönnek haza.
Infósáv: Több érmet is szereztek a makláriak a nemzetközi nyílt bajnokságon