Serdülő Úszó OB

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is Eger a házigazdája a serdülő korosztály úszó országos bajnokságnak. A csütörtöktől szombatig tartó eseményen az Egri Úszó Klub 14 versenyzője áll majd rajtkőre.

Egy éve 6 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzéremmel az éremtáblázat második, a pontverseny harmadik helyén zártak az egri sportolók. Az idei, sorrendben 58. országos serdülő bajnokságon a korosztályos besorolás szerint a 15-16 éves fiúk és a 13-14 éves lányok állhatnak rajthoz. Ez persze, nem zárja ki, hogy akár a fiatalabbak is szerepet kapjanak. Így lesz ez az egrieknél is, akiknél a nevezések alapján 14 sportoló indul a július 31. és augusztus 2. között rendezett versenyen, közülük hárman a gyermek korcsoporthoz tartoznak. Ha olyan szereplésben nem is bízhatunk mint tavaly, azért több egri is esélyes a döntőbe kerülésre. A szakvezetés, Kovács Ottó vezetőedző, valamint Plagányi Zsolt és Hutkai Dániel edzők leginkább a korosztályos válogatott Holló Balázstól várják az érmeket. A bajnoki szezon utolsó megmérettetése az Egerben edzőtáborozó hollandoknak köszönhetően nemzetköz lesz, akik közül többen indulnak az egyes számokban.
A versenyen várhatóan 50 egyesület közel 300 sportolója áll majd rajthoz. A program csütörtöktől szombatig hasonló módon alakul, vagyis délelőtt 9-től előfutamok, délután 16:30-tól pedig a döntők következnek. A pontos program és a résztvevők pályabeosztása interneten is követhető. A belépés mindhárom nap ingyenes a Bitskey uszodába.