LMP: megújuló lehetőségek

Ki kell használni a megújuló energiákban rejlő lehetőségeket és egyenesen bűn lenne kihagyni azt a pályázatot, amivel napelemes rendszerek kialakítására lehet támogatást nyerni – hívta fel a figyelmet Csarnó Ákos, LMP-s önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján. A politikus egy alapot is létrehozna, amiből családokat támogatnának napelemek vásárlásában.

A megújuló energiákban rejlő lehetőségeket eddig nem használta ki megfelelően az egri önkormányzat, így az LMP felhívja a figyelmet egy hétfőn kiírt pályázatra, amivel napelemes rendszerek kialakítására lehet akár 100 %-os támogatást kapni. Csarnó Ákos, LMP-s képviselő szerint bűn lenne kihagyni a lehetőséget. Ha a következő önkormányzati ciklusra bizalmat kapnak a lakosságtól, céljuk lesz a megújuló energiák minél szélesebb körű elterjesztése a városban. Létrehoznának egy pénzügyi alapot is, amiből családokat támogatnának napelemes rendszerek kialakításában.
Csarnó Ákos hozzátette: ebből az alapból a kisgyerekes családok nagyobb támogatást kapnának. A programmal a családok Egerben maradását ösztönöznék.

Az önkormányzat odafigyel a megújuló energiák kérdésére- reagált Habis László polgármester Csarnó Ákos, képviselő kijelentéseire. A közgyűlés elfogadta a klímaváltozási koncepciót, a geotermikus hőtermelő rendszer kialakításának első fázisa is lezárult Egerben, valamint három óvodában kezdték meg napelemes áramtermelő rendszer kiépítését. A Bárány uszodában hőcserélős technológia kialakítására törekednek- összegzett a polgármester.