Jobbik az egészségügyről

Az egészségügy szerkezetének, működésének teljes átalakítását sürgeti a Jobbik. Mirkóczki Ádám, a párt országgyűlési képviselője egri sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a háziorvosi szolgálat mellett főként az Észak-magyarországi kórházak működése szorul azonnali átszervezésre.

Az egészségügy teljes strukturális átalakítására lenne szükség. Az elmúlt 25 évben csak rövidtávú, látszatmegoldást nyújtó programok születtek – fogalmazott Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője egri sajtótájékoztatóján. A politikus szerint a legsürgetőbb a háziorvosi szolgálat, valamint a család- és gyermekvédelmi ellátások színvonalának emelése lenne. A kórházak működését át kellene alakítani, különösen Észak-Magyarországon.

Demonstrációkat szerveznek majd, amikkel azt szeretnék elérni, hogy kormányzati szinten kezeljék megfelelően az egészségügy helyzetét, a kórházak problémáit. Mirkóczki az egri kórház 6 milliárdos fejlesztésének közelmúltbeli bejelentéséről szólva azt mondta, bízik benne, hogy nem csak kampányfogásról van szó. Az infrastruktúra fejlesztés nem segít a kórházak eladósodottságán-tette hozzá a politikus.