Aláírásgyűjtés – játszótér-felújítás a Felsővárosban

Aláírást gyűjtenek a Felsővárosban egy játszótér felújítása mellett. Az a hír terjedt el a lakótelepen, hogy a már megszavazott beruházást leállította az önkormányzat, mivel néhányan ellenezték. Lombeczki Gábor képviselő azt mondja: erről szó sincs, minden a terv szerint halad. Valószínűleg jövő héten ebben az ügyben fórumot hívnak össze.

Erről a négy hintából és egy homokozóból álló játszótérről van szó. Ide hordják a gyerekeket a környékről.
A felújítás terve ki is van függesztve, ezen látszik, hogy homokozót, kis csúszdát, hintát tesznek majd ide, parkosítanak, új padokat, szemeteseket is kap a terület. Uniós szabványnak megfelelő játszótér lesz. Az a hír terjedt el: mivel néhányan tiltakoztak a felújítás ellen, leállítják a folyamatot, nem lesz belőle semmi. Lombeczki Gábor képviselő ezt cáfolja. Azt mondja: minden a terveknek megfelelően halad, jövő héten valószínűleg fórumot tartanak a témáról.
Aláírást is gyűjtenek a játszótér megépítése mellett. Több helyen is lehet találkozni az aláírásgyűjtő ívvel: üzletekben, lépcsőházakban. Ezen az áll: a kisgyermekes szülők nevében kérik a polgármestert, hogy a játszótér felújítását kezdjék meg idén.
Egyébként a közbeszerzés a végéhez közeledik, a kivitelezők ajánlata már beérkezett. Még nem született döntés, hogy ki nyeri el a kivitelezést.