Helyi adóbevételek – Eredményes félév

Nőttek a helyi adóbevételek. Az első féléves adatok szerint minden adónemben a tavalyinál több pénzt szedett be az önkormányzat. A legjobban az iparűzési adó és az idegenforgalmi adó bevétele nőtt, ami a város gazdasági erősödését jelzi.

Az idén tervezett helyi adóbevételek több, mint felét már beszedte az önkormányzati adóhatóság. A bevételek nőttek, az első féléves adatok szerint eddig 120 millió forinttal több került a városi kasszába, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Minden adónemnél nőttek a bevételek annak ellenére, hogy nem történt az idei évre adóemelés, sőt, kedvezményeket vezettek be. Az adatok szerint 31 ezer vendégéjszakával nőtt az egri idegenforgalom teljesítménye, ezáltal az abból származó bevételek is emelkedtek. Jelentősen nőtt a helyi iparűzési adó bevétel is, ami Eger gazdasági erejének növekedését jelzi.

Korsós László, az Adó Iroda vezetője hozzátette: örvendetes, hogy egyre többen használják ki az elektronikus ügyintézés lehetőségét. Az irodavezető azt ajánlja, az adózók iratkozzanak fel a hírlevelükre, amiben aktuális információkról tájékoztatják az érintetteket.