Diplomamentő program

Államilag támogatott nyelvtanfolyamokon vehetnek részt azok a felsőoktatásban végzett fiatalok, akik nyelvvizsga hiányában nem jutottak hozzá diplomájukhoz. Az ingyenes képzésekre már lehet jelentkezni. A képzőhelyekről még nem született döntés, de várhatóan több egri nyelviskola is részt vesz majd a programban. Az egri főiskola egykori hallgatóinak megközelítőleg 15%-át érinti a lehetőség.

Ingyenes nyelvtanfolyamon vehetnek részt azok a felsőoktatásban végzett hallgatók, akik nyelvvizsga hiányában nem kaphatták meg diplomájukat. Az akár 240 órás ingyenes oktatásra az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.
weboldalán keresztül kell jelentkezni. Az érdeklődők összesítése után jelölik ki a képzőhelyeket, amiket a korábban jelentkezett akkreditált nyelviskolák közül választanak ki. Egerben még nem tudni, melyik nyelvből, melyik iskola oktathat majd, de az érintett fiataloknak már most érdemes jelentkezni.

Az egri főiskolán az egykori diákok 15-20%-át érintheti a lehetőség. A legutóbbi, júliusi oklevélátadó ünnepségen 1200 hallgatóból közel 300-an nem vehették át diplomájukat nyelvvizsga hiánya miatt.

Az Eszterházy Károly Főiskola képzőhelyként nem vesz részt a programban, de saját nyári kurzusokat szerveznek a nyelvvizsgára készülő egykori diákjaiknak. A Diplomamentő Programban csak olyan egykori diákok vehetnek részt, akiknek már nincs hallgatói jogviszonyuk.