Nyitrai fórumra hívja a devizaadósokat

Lakossági fórumokat tartanak majd Egerben és Füzesabonyban a devizahitelesek tájékoztatására – jelentette be egri sajtótájékoztatóján dr. Nyitrai Zsolt, országgyűlési képviselő, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Heves megyei elnöke. A politikus azt mondta, a kormány szándéka szerint 2015. januárjára nem lesznek Magyarországon devizában eladósodott családok.

Az év végére nem lesz Magyarországon devizahitel, a kölcsönök átalakulnak forint alapú hitelekké, a családok így alacsonyabb törlesztőrészleteket és kamatokat fizetnek majd- mondta egri sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Heves megyei elnöke.

A politikus emlékeztetett a Kúria, majd az Országgyűlés devizahitelekkel kapcsolatos közelmúltbeli döntésére. A devizahiteleseket segítő első törvény eltörölte az árfolyamrést, semmisnek nyilvánította az egyoldalú szerződésmódosításokat és rendelkezik a folyamatban lévő perek és végrehajtások felfüggesztéséről is.

A kormány álláspontja az, hogy a bankok által a tisztességtelenül elvett pénzt vissza kell fizetni a családoknak – emelte ki dr. Nyitrai Zsolt, hozzátéve, a hiteleseket lakossági fórumokon fogják tájékoztatni.
A politikus azt mondta, az augusztus 20-a után rendezendő fórumokon várja a további felvetéseket, panaszokat is.

dr. Nyitrai Zsolt a devizahitelekkel kapcsolatos problémák felelőseként a pénzintézetek mellett Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont nevezte meg, mert az ő kormányzásuk alatt nőtt meg jelentősen a devizahitelben eladósodottak száma.