Bővül a térfigyelő rendszer

A teljes belvárost és a Szépasszonyvölgy területét is lefedi majd a kibővülő térfigyelő rendszer. Az eddigi 11 mellé 17 új kamerát szerelnek fel az egri közterületekre. Jut belőlük a Lajosvárosba, a Felsővárosba és a Pásztorvölgybe, de a Pyrker teret és a Nemzedékek terét is figyelik majd. A fejlesztés 19 millió forintba kerül.

Jelenleg 11 térfigyelő kamera figyeli a közterületek rendjét a város különböző pontjain. A Kossuth utcai irányító központban egy nagy monitoron láthatóak a képek. Egészen közelre is lehet zoomolni a kamerákkal, hogy a szakemberek rajtakaphassák a szabályszegőket.

A rendszer hamarosan tovább bővül, újabb 17 darab kamera kerül az egri közterületekre. A napokban lezajlott a közbeszerzési eljárás, a 19 millió forintos fejlesztés még idén megvalósul. A rendszer így az Érsekkerttől a Malom útig teljesen lefedi majd a belvárost és a Szépasszonyvölgy területét, de kerül kamera a Felsővárosba, Pásztorvölgybe, Lajosvárosba és az Újsor-Homok utcák sarkára is.

A szabályszegésekről fotó készül, ami felhasználható az eljárásokban. A kamerarendszer segítségével sikerült teljesen visszaszorítani az engedély nélküli árusítást az egri belvárosban és kevesebb a rongálás. A közterület felügyelet hatékonyan dolgozik együtt a rendőrséggel is. Év végére összesen 29 térfigyelő kamera pásztázza majd az egri közterületeket.