Innováció, ipari park, összekötő út – egyeztetés a fejlesztési miniszterrel

A város és a térség meghatározó ügyeiről tárgyalt Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel Habis László polgármester – ezt jelentették be péntek este rögtönzött sajtótájékoztatón. A három ügy, amelyről egyeztettek:az Egert az autópályával összekötő út, az ipari park további fejlesztése és a kutatásfejlesztés, innováció.

Az elmúlt négy év kemény munkát jelentett a parlamentnek, erre alapozva komoly eredmények születhetnek – mondta Habis László polgármester. Olyan ügyekről tárgyalt most a polgármester a volt frakciótárssal, a nemzeti fejlesztési miniszterrel, amely a város és a térség foglalkoztatása szempontjából meghatározó: az infrastruktúra fejlesztéséről, az önkormányzati és vállalati fejlesztések támogatásáról. Habis László polgármester régi adósságnak nevezte például az Egert az M3-sal összekötő utat, abban bíznak, hogy ez a munka felgyorsul – ehhez kérte többek között a miniszter támogatását.
A kormány számára egyértelmű cél, hogy a ciklus végére közvetlen kapcsolat legyen minden stratégiailag fontos várossal – mondta a nemzeti fejlesztési miniszter. Kétszer két sávos gyorsforgalmi utakat terveznek.
Felmerül az egri ipari park bővítése is, a miniszter azt mondta: megvizsgálják a lehetőséget, hogy a jelenleg a MÁV tulajdonában álló 8 hektáros terület a város tulajdonába kerülhessen. Vannak olyan cégek, amelyek fiatal mérnököket szeretnének foglalkoztatni, kutatásfejlesztéssel foglalkozni. A miniszter szerint egy központi szerepet betöltő városban indokolt az innováció, akkor működne jól a gazdaság, ha egész Magyarországot innovációs nagyhatalommá tudnánk tenni.