Holland cég gyára Egerben

Közel 50 egri szakembernek ad munkát az a holland cég, ami a Kistályai úton nyitotta meg új gyárát. A Tobroco kisebb rakodógépeket gyárt, főként az európai piac számára. Egerben alkatrészeket és kiegészítő elemeket gyártanak a holland anyavállalat részére.

Munkagépekhez gyárt kiegészítő elemeket és alkatrészeket a Tobroco gyár, amit a Kistályai úton avattak fel a holland tulajdonos részvételével. Toine Brock elmondta, Hollandiában családi vállalkozásból nőtte ki magát a ma már Európában harmadik legnagyobb, rakódógépeket gyártó cég. Saját fejlesztésű rakodógépeket gyártanak, variálható kiegészítőkkel. A vállalat bővítéséhez azért választották Magyarországot, mert itt olcsó, de szakképzett a munkaerő, Egerben pedig kedvező feltételekre találtak a Kistályai úti, addig üresen álló 5000 négyzetméteres gyárcsarnokban.

A Tobroco Egerben összesen 46 főt foglalkoztat, sikeresen pályáztak munkahelyteremtő támogatásra. A Kistályai úton egyelőre alkatrészeket, kiegészítő elemeket gyártanak, de a tervek között szerepel egy új, összeszerelő üzem létrehozása is.